نفوذ به Gmail در شرايط سخت


 






 
ممکن است براي بسياري تصور از دسترس خارج شدن غول هاي اينترنتي مانند گوگل و ياهو غير ممکن به نظر برسد. اما واقعيت اين است که گاهي ارائه خدمات اين شرکت ها نيز با مشکل مواجه مي شود.
براي ورود به حساب کاربري خود حتي در حالتي که Gmail به اصطلاح Down شده است، راهي وجود دارد؟ براي يافتن پاسخ اين سؤال و آگاهي از روش هاي مختلف ورود به Gmail، اين مطلب را بخوانيد.
آيا Gmail واقعاً Down شده است؟
اولين مسئله اي که بايد آن را در نظر بگيريد، حصول اطمينان از Down بودن Gmail است. د ر حقيقت، بايد مطمئن شويد که اشکال از سيستم شما، پيکربندي شبکه يا اينترنت نيست. براي اين منظور راه هاي مختلفي وجود دارد.
1. گوگل براي اعلام وضعيت هر يک از خدماتش ابزاري را به طور رسمي ارائه کرده که در آدرس www.goopgle .com / appsstatus قابل دسترس است و وضعيت خدمات مختلف گوگل حدود دو ماه اخير را نشان مي دهد و البته اين اعلام وضعيت به صورت لحظه به لحظه نبوده و يک روز تاخير دارد. در هر حال، ارائه چنين قابليتي نشان از اعتماد بالاي گوگل نسبت به خدماتش دارد.
2. ابزارهاي آنلاين مختلفي براي بررسي وضعيت سايت ها و جود دارند که يکي از آن ها سايت isthisdown (اين سايت خارج از دسترس است؟) است. در اين سايت که در آدرس www.isthisdown.com قابل دسترس است به سادگي مي توان وضعيت هر سايت را با وارد کردن آدرس آن (به عنوان مثلا،gmail.com )در مکان مورد نظر و سپس کليک روي عبارت ؟or just me چک کرد. نمايش عبارت its just you به آن معناست که مشکل از کاربر است و سايت مورد نظر بدون مشکل در دسترس است.
3. سايت www.downrightnow.com يک ابزار آنلاين ديگر است که براي بررسي وضعيت سايت و خدمات دهنده هاي مشهور مانند Gmail, Yahoo!Mail, Blogger و غيره بر اساس اخبار رسمي و گزارش ها ي کاربران طراحي شده است. اين سايت به صورت لحظه به لحظه وضعيت اين سايت ها را اعلام مي کند و وجود عبارت up همراه با تيک سبز به معناي در دسترس بودن سايت مورد نظراست.

تلاش با تمام قوا
 

اکنون که از Down بودن Gmail اطمينان حاصل کرده ايم، زمان آن فرا رسيده که به آب و آتش زده و کمي خودي نشان دهيم! در اينجا راه هاي مختلفي را پيشنهاد کرده ام که هر يک از آن ها ممکن است مشکل ورود به Gmail را حل کنند.
1. رابط کاربري Plain HTML
همان طور که مي دانيد Gmail رابط هاي کاربري مختلفي دارد که در پايين صفحه و در مقابل عبارت Gmail View قابل دسترس هستند به عنوان مثال، معمول ترين رابط کاربري basic HTML است که هنگام پايين بودن سرعت اينترنت بسيار کارآمد است. اين رابط زماني که رابط کاربري معمول مشکل دارد و عدم دسترسي به Gmail را موجب مي شود، ممکن است مفيد واقع شود. اين رابط کاربري در آدرس http:// mail.google.com/mail/?ui=html قابل دسترس است.

2.safe Mode
 

همان طور که مي دانيد. safe Mode حالتي است که در آن برخي از ابزارها و نرم افزارهاي غير ضروري اجرا نمي شوند و به عنوان مثال، اگر سيستم عامل ويندوز دچار مشکلي شده و به درستي بارگذاري نشود ، احتمال اين که بتوان از طريق safe Mode ويندوز را بار گذاري کرد، وجود دارد. در Gmail نيز ممکن است با فعال سازي قابليت هايي که در قسمت Gmail Labs عرضه شده اند، تداخلي به وجود آيد و اين مسئله مانع از بارگذاري درست Gmail شود در اين حالت پيشنهاد مي شود از طريق آدرس http://mail.google.com/mail/?labs=o تلاش کنيد. به اين ترتيب، تمامي قابليت هاي Gmail Labs غير فعال شده و امکان ورود به Gmail وجود دارد.

3. نسخه مخصوص موبايل
 

شايد کمي عجيب به نظر برسد، اما امکان دسترسي به نسخه مخصوص موبايل Gmail از طريق کامپيوتر هاي شخصي نيز وجود دارد. اين نسخه بسيار ساده است و از طريق آدرس http://mail.google.com/mail/? ui=mobil قابل دسترسي است. البته نسخه مخصوص iphon در آدرس http://mail.google.com/mail/x/gdlakb-/gp
از رابط کاربري بهتري برخوردار است.

4. igoogle
 

بارها ديده شده است که تلاش براي دسترسي به Gmail از طريق iGoogle جواب مي دهد. به اين منظور تنها کافي است که از طريق آدرس http://www.google.com/ig/gmailmax و وارد کردن نام کاربري و رمز عبور حساب Gmail خود وارد Google شويد. اکنون با کليک روي عبارت Add stuff و جست وجوي عبارت Gmail مي توانيد امکان دسترسي به Gmail را از اين طريق به iGoogle اضافه کنيد.

5. نرم افزارهاي مديريت ايميل
 

بد نيست بدانيد آخرين باري که Gmail از دسترس خارج شد، امکان دسترسي به آن از طريق IMAP و POP3 وجود داشت. بنابراين کاربراني که از طريق نرم افزار مديريت ايميل مانند Thunderbirdبه Gmail متصل شده بودند، مشکلي در دريافت و ارسال ايميل نداشتند. Thunderbird رايگان است و نسخه دو آن حدود 6/5 مگابايت حجم دارد.

6. آدرس ها ي ديگر
 

اگر موارد قبلي بي فايده بودند به عنوان آخرين تلاش پيشنهاد مي کنم آدرس هاي: http://mail.google.com( حالت حفاظت شده)،
http://mail.google.com/mail/?ui=1
(نسخه قديمي تر )
http://mail.google.com/mail?nocheckbrowser (از کار انداختن تشخيص دهنده مرور گر) را نيز امتحان کنيد.
منبع:دو هفته نامه عصر شبکه؛ شماره 97